به گزارش پایگاه خبری شهرپردیسان، مهدی نظرزاد در حاشیه بازدید خبرنگاران از تصفیهخانههای فاضلاب شهر قم به تبیین وضعیت قم از لحاظ شبکه فاضلاب پرداخت و گفت: افزایش ساخت و ساز و بالارفتن تعداد جمعیت ساکن در منطقه انسجام قم باعث شده که دیگر چاههای مرسوم خانگی جوابگوی جمعآوری فاضلاب در آن نباشد و باید هرچه سریعتر این محل به شبکه فاضلاب شهری متصل شود.
وی با بیان اینکه زیاد کردن تعداد چاهها در منطقه یاد شده نهتنها راهکار رفع مشکل نیست بلکه خطرات زیرساختی همچون آسیب دیدن پایههای ساختمانها را در پی دارد، گفت: شرکت آب و فاضلاب استان به دنبال این است که طی ۲ سال آینده زمینه دسترسی ساکنان این منطقه و سایر مناطق پر تراکم شهر قم را به شبکه جمع آوری فاضلاب، فراهم کند.
وی ادامه داد: توسعه شبکه جمع آوری فاضلاب در شهر قم از مهمترین الزامها در مدیریت شهری است و بر همین اساس باید در ایجاد مناطق جدید برای ساخت واحدهای طرح نهضت ملی مسکن نیز به این موضوع توجه لازم صورت گیرد.
نظرزاده همچنین گفت: در حال حاضر تصفیهخانههای فعال در شهر قم این ظرفیت را دارند که پساب تولیدی خود را برای استفاده در بخش فضای سبز شهری و نیز صنعت در اختیار متولیان قرار دهند که در همین رابطه همکاری خوبی با شهرداری قم و شرکت شهرکهای صنعتی آغاز شدهاست.
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان ساخت: اجرای طرح توسعه شبکه فاضلاب شهر قم تنها با بودجههای استانی امکان پذیر نیست و امیدواریم با حمایتها مناسب دولت و تخصیص اعتبارات لازم، این طرح براساس برنامهریزی صورت گرفته به سرعت دنبال شود.
خاطرنشان می شود: وجود شبکه فاضلاب و گسترش آن از جمله عوامل موثر بر مدیریت شهری است و مسئولان محلی همواره تلاش میکنند با حمایت دولتها، این موضوع را در اولویت برنامههای اجرایی خود قرار دهند.
در همین رابطه طرح توسعه و تکمیل شبکه فاضلاب شهر قم به عنوان یکی از مهمترین کلانشرهای کشور در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت و در جریان سفر رییس جمهور به استان قم در دیماه سال ۱۴۰۰، یکهزار میلیارد تومان در قالب متمم سفر برای توسه شبکه فاضلاب شهر قم تخصیص یافت.