18:40

1403/06/29

پاسخ‌های شهردار پردیسان به سؤالات و درخواست‌های مردمی

به گزارش پایگاه خبری شهرپردیسان، سامانه دریافت گزارش‌ها و درخواست‌های مردمی به همت کارگروه رسانه قرارگاه کرامت پردیسان با این هدف که صدای مردم شنیده شود و اگر دستگاه و یا نهادی کارش را به درستی انجام نداد مطالبه گری شود راه‌اندازی شده است.
از زمان راه‌اندازی این سامانه بیش از 100 موضوع مختلف از سوی شهروندان پردیسان ارسال شد و برخی از این پیام‌ها در کانال اطلاع‌رسانی پایگاه خبری شهرپردیسان در ایتا منتشر گردید.
از میان پیام‌های ارسالی به این سامانه شهرداری پردیسان بیشترین تعداد سؤالات را به خود اختصاص داد و به همین منظور با مهندس محمدحسین علی‌اکبری گفت و گویی را انجام دادیم و شهردار پردیسان به صورت کامل به سؤالات همشهریان پاسخ داد. متن کامل پاسخ‌های مهندس علی‌اکبری را در زیر بخوانید:

 

مهندس محمدحسین علی‌اکبری شهردار پردیسان:
واقعاً جای تقدیر دارد که شهروندان نسبت به مشکلات پردیسان دلسوز هستند و حس مطالبه گری دارند و این‌گونه اقدامات نیز در راستای شفاف‌سازی بسیار خوب است و بسیاری از مشکلات را می‌تواند رفع کند.
برپایی قرارگاه کرامت در پردیسان قطعاً منشأ خیر است و جا دارد از تشکیل آن تشکر کنم و بنده هم به عنوان خدمتگزار مردم در این منطقه بر خود واجب می‌دانم که پاسخگوی سؤالات شهروندان باشم.
تنوع خدمات شهرداری بسیار بالا است و بیش از 300 نوع تنوع شغلی دارد و اینکه شهروندان شهرداری را مخاطب قرار می‌دهند به دلیل تنوع خدمات است و با توجه به این تنوع همیشه در رأس پرسش‌ها قرار دارد و این خودش یک برکت و افتخاری است که شامل من و همکارانم شده است.

 

نظافت شهری پردیسان
از لحاظ خدمات شهری و نظافت، شهر پردیسان نسبت به دیگر مناطق شهرداری قم سرآمد است و با یک بازدید میدانی از مناطق مختلف می‌توان این موضوع را مشاهده کرد.
در پردیسان نزدیک به 480 فان زباله داریم و 600 فان زباله نیز در اختیار مجتمع‌ها قرار داده‌ایم. 450 سطل پارکی نیز نصب شده است و در مجموع تقریباً 1500 پراکندگی فان زباله در پردیسان وجود دارد.
از لحاظ نظافت خیابان‌ها در پردیسان مشکلی نداریم و هر روز نیز این موضوع بازدید می‌شود و شخصاً نیز هر روز صبح قبل از حضور در محل کار از سطح منطقه بازدید می‌کنم.

 

مشکلات آسفالت معابر پردیسان
امسال یک افزایش چشمگیر بودجه در شهرداری منطقه 8 داشتیم. بودجه شهرداری پردیسان 280 میلیارد تومان است که 150میلیارد تومان بودجه عمرانی است و نزدیک به 40 میلیارد تومان برای آسفالت در نظر گرفته‌ایم. کارهای عمرانی بر اساس بودجه‌ای که وجود دارد پیش می‌رود و نباید توقع داشت که همه مشکلات را رفع کد.
منطقه پردیسان سال 89 بر اساس یک تصمیم مدیریت شهری به شهرداری واگذار شده است و در آن صورت جلسه قرار بر این بود که معابر و پیاده‌روها تکمیل شود و سپس واگذاری صورت بگیرد که این اتفاق نیفتاد.
شهرداری بر اساس بودجه‌ای که برایش تعریف می‌شود سال به سال اقداماتی را تعریف می‌کند. امسال خیابان خلیلی مفرد را در دستور کار قرار داده‌ایم چراکه یک محور مواصلاتی بین محله 7 و 8 است. همچنین اتصال بلوار دانشگاه به بلوار امام علی(ع) از دیگر برنامه‌های شهرداری برای سال جاری است.
یک سری از اقدامات نیز به عهده اداره کل راه و شهرسازی است. احداث بلوار شهید مکیان و آسفالت بلوار امام صادق علیه‌السلام یک کار مشترک بین دستگاهی است و همکارانمان در راه و شهرسازی در این دو محور مشغول فعالیت هستند.

 

پیاده‌روهای خاکی پردیسان
یکی از مشکلات مهم پردیسان پیاده‌روهای خاکی است که به مردم حق می‌دهیم در این خصوص گله‌مند باشند و مطالبه گری کنند.
سال گذشته برآوردی از پیاده‌روهای خاکی پردیسان توسط همکاران فنی شهرداری انجام شد و مشخص گردید که 150 هزار متر مربع پیاده‌رو خاکی در پردیسان داریم که بر اساس فهرست‌بهای پارسال برای اصلاح آن 70 میلیارد تومان برآورد هزینه شد.
در جلساتی که با استاندار داشتیم قرار شد که راه و شهرسازی قیر را در اختیار شهرداری قرار دهد و بحث پخت و پخش آن با شهرداری باشد که این اقدام صورت نگرفت و دوستان راه و شهرسازی قطعاً معضلات خاص خودشان را دارند.
با این حال امسال در ردیف بودجه‌ای پیش‌بینی کرده‌ایم که این کار صورت بگیرد و چند پیاده‌رو ازجمله در خیابان اقلیمی را شروع کرده‌ایم ولی با توجه به بودجه موجود نمی‌توانیم کل پردیسان را پوشش دهیم.
در حال برنامه‌ریزی هستیم که با یک مواد سبک‌تر معابر را پوشش دهیم تا از این وضعیت خارج شود و در گام بعد مواد دیگری را استفاده کنیم و این هم مستلزم پیش‌بینی ردیف عمرانی است که پیگیر آن هستیم.

 

استاندارد نبودن معابر برای استفاده از ویلچر و کالسکه
مشکل معابر برای عبور معلولان در پردیسان و کل مناطق قم و حتی کل کشور وجود دارد. در پردیسان ردیفی برای این موضوع پیش‌بینی شده است و عزیزان شورای شهر هم پیگیر این موضوع هستند. هفته پیش پیمانکار انتخاب شده و بودجه نیز پیش‌بینی شده است که بوستان‌هایی که نیاز دارند سامانه ویلچر رو قرار داده شود.

 

نصب پل روی کانال‌های آب کنار معابر
برای احداث پل روی کانال‌های آب کنار معابر ردیفی در نظر گرفته شده است و هرجایی که مشکلی وجود داشته باشد یا خودمان احصا می‌کنیم و یا اینکه شهروندان اطلاع می‌دهند پل را با رعایت شرایط ایمنی و ترافیکی تعبیه می‌کنیم.

 

زمین‌های خاکی و بلاتکلیف پردیسان
زمین‌های خالی متعلق به دولت و به نمایندگی اداره کل راه و شهرسازی است و کاربری‌های مختلف شهری دارد و در بحث سرانه‌های شهری دیده است و شهرداری تنها می‌تواند این زمین‌ها تسطیح کند که تا حدودی منشأ گرد و خاک نباشد.

 

آب‌گرفتگی معابر
از سال گذشته شاید حدود 400 مورد مشکل آب‌گرفتگی به‌وسیله ایجاد کانال عرضی، اصلاح شیب، چاه جذبی و … رفع شده است و در بارندگی‌ها این معضل در پردیسان به حداقل رسیده است.
مهم‌ترین تهدید پردیسان در خصوص آب‌گرفتگی، حوزه آبریز بالادستی است که آب از سمت ورجان و کهک به سمت پردیسان جریان پیدا می‌کند و طبق مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان قم این موضوع جزو وظایف راه و شهرسازی است.
احداث کانالی معروف به حوزوی دانشگاهی در پشت دانشگاه شهاب دانش از برنامه‌هایی است که برای رفع این مشکل در نظر گرفته شده است. فعلاً شهرداری با توجه به بضاعتی که دارد یک کانال خاکی راه‌اندازی کرده است ولی اگر حجم آب زیاد باشد پردیسان را به مخاطره می‌اندازد.
سایت 560 هکتاری نیز به شهرداری ملحق شده است و همین موضوع منجر شده است که زمین‌های این منطقه از حالت خاکی خارج شده و تبدیل به زمین سفت شود که باعث می‌شود آب جریان پیدا کند و نیاز است با یک نقشه از پیش تعیین شده آب را هدایت کنیم.
هنوز در بحث کانال حوزوی دانشگاهی اقدامی صورت نگرفته است و برای سایت 560 هکتاری نیز تمهیداتی انجام نشده و از راه و شهرسازی تقاضا دارم در این خصوص فکری اساسی بکنند چراکه در یک بارندگی شدید پردیسان به مخاطره می‌افتد.

مزین کردن کوچه‌ها به نام شهدا
متولی تبدیل نام کوچه‌ها و معابر سازمان سیما و منظر شهری است و در پردیسان نیز اقداماتی صورت گرفته است. نام خیابان سبلان به خیابان شهیدان رضی تغییر یافته و تقریباً در چند کوچه دیگر نیز اقداماتی صورت گرفته است.
سازمان سیما و منظر شهری نام کوچه‌ها را تعیین کرده و در اختیار مناطق قرار می‌دهد و کار تعبیه و نصب با شهرداری‌های مناطق است.

 

مشکلات بوستان‌ها ازجمله خاموشی و کمبود وسایل بازی
در مقطعی به دلیل کرونا بحث خاموشی بوستان‌ها انجام می‌شد ولی اکنون این برنامه وجود ندارد. در بوستان‌ها چراغ‌های اتومات تعبیه شده‌اند که با تاریکی هوا روشن شده و با روشن شدن هوا خاموش می‌شوند.
به غیر از بوستان بهار بقیه بوستان‌ها سرویس بهداشتی و آبخوری دارند و شهرداری برنامه‌ای برای خاموشی بوستان‌ها ندارد و اگر موردی هست حتماً به شهرداری اطلاع دهید تا اصلاح شود.
برای وسایل بازی کودکان امسال ردیف بودجه‌ای در نظر گرفته شده است که ست‌های بازی کودکان و ورزشی را خریداری کرده و نصب کنیم. به دنبال استانداردسازی این فضاها هستیم و اگر در این خصوص نیز موردی هست که استاندار نباشد و یا اینکه ناایمن باشد سریع اصلاح می‌شود.

کار فرهنگی در بوستان‌ها و معابر عمومی
جا دارد از امام جمعه پردیسان و قرارگاه امام حسن مجتبی علیه‌السلام برای پیگیری اقدامات فرهنگی در پردیسان تشکر کنم. منطقه پردیسان شاید از نظر اقتصادی و مالی از میانگین سطح شهر قم پایین‌تر باشد ولی از نظر فرهنگی از میان سطح جامعه بالاتر است و آن هم به دلیل مسجد محور بودن محلات است.
در پردیسان یک عنصر معماری با اصالتی به نام مسجد وجود دارد و محله حول مسجد شکل می‌گیرد.
از نظر مباحث شهرداری متولی موضوع فرهنگی سازمان فرهنگی و ورزشی است. چندین بار همایش‌های مختلفی در سطح پردیسان و در بوستان‌ها برگزار شده و انصافاً در این قضیه پردیسان فوق‌العاده قوی است.
شهرداری پردیسان همواره در برگزاری نماز جمعه و همچنین همایش‌های مختلف در کنار این عزیزان بوده و در زمینه نظافت محیطی فعال بوده است.

 

مشکلات مجتمع‌های تجاری
موضوع مجتمع‌های تجاری از دغدغه‌های اصلی شهرداری پردیسان است. زمانی می‌توانیم منطقه‌ای پویا داشته باشیم که بتوانیم مباحث درآمدی را تثبیت کنیم و اگر این اتفاق بیفتد قطعاً به تمام اهداف شهرداری در رسیدگی به پروژه‌ها خواهیم رسید.
یکی از پیش‌شرط‌های این موضوع بحث تعیین تکلیف اماکنی بوده است که در سال‌های قبل بدون مجوز تجاری را احداث کرده‌اند و در مقطعی نیز تجاری‌های موقت بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر ایجاد شده است.
برای رفع این مشکل پیگیری‌هایی از سوی امام جمعه محترم و شورای اسلامی شهر نیز صورت گرفت و این مهم اتفاق افتاد.
در هفته گذشته جلسه کمیسیون ماده پنج برگزار شد و مصوب گردید که املاک محدود به معابر بالای 16 متری 20 درصد سطح اشغال پیلوت تجاری داده شود که در صورت اجرای آن پردیسان سروسامانی خواهد گرفت.

 

املاک با کاربری بنگاه
آمار تعداد املاکی‌های پردیسان بسیار تکان دهنده است. شهرداری به جد پای کار است که املاکی‌ها احصا شوند که حداقل آنهایی که مجوز تجاری ندارند پلمپ شوند.
بعضاً راه و شهرسازی زمین با کاربری تجاری واگذار کرده است ولی خدمات محله‌ای ایجاد نشده و تبدیل به بنگاه شده است.
از راه و شهرسازی درخواست کردم از زمین‌های با مساحت کوچکی که برای کاربری خدمات محله‌ای واگذار شده است بازدیدی صورت بگیرد که چند درصد به بنگاه تبدیل شده است و در نحوه واگذاری تجدید نظر صورت بگیرد و همچنین شرط گذاشته شود که این تجاری‌ها حتماً تبدیل به خدمات محلی شوند.

 

سازمان‌دهی بازار روز پردیسان
بازار روز قبلاً در بلوار ابوطالب بود ولی به دلیل کارهای عمرانی در این منطقه به این نتیجه رسیدیم که به انتهای بلوار ابوطالب منتقل شود که فضای مطلوبی است.
زمین کنونی سه‌شنبه‌بازار هنوز از راه و شهرسازی به شهرداری واگذار نشده است و تا زمانی که متعلق به شهرداری نباشد حق زدن هیچ‌گونه مستحدثاتی را نداریم.
این زمین به صورت قرضی در اختیار شهرداری است و تنها می‌توانیم یک سری امکانات رفاهی بزنیم و در حال حاضر و با توجه به اینکه متولی بحث بازار روزها سازمان میادین و تره‌بار است شهرداری پردیسان یک سرویس بهداشتی سیار در این زمین کارگذاری کرده است.

سخن پایانی …
جا دارد از دکتر معتمدی معاون امور عمرانی استانداری و آقای محرری رئیس شورای اسلامی شهر و دکتر زنجیرانی مدیرکل راه و شهرسازی تشکر کنم که کمک کردند مشکلاتی که چندین سال گریان گیر مردم بود و نمی‌توانستند از شهرداری پاسخ بگیرند رفع شود.
نقل و انتقالات در پردیسان قفل شده و همه در گرو 20 درصد خدمات محله‌ای بود. هفته گذشته در جلسه‌ای طرح موضوع شد و قرار شد املاک بالای معابر 16 متری 20 درصد خدمات محله‌ای بگیرند و تقاضا دارم این مصوبه هر چه سریع‌تر به شهرداری ابلاغ شود.
همچنین جا دارد از مهندس متین فر معاون شهرسازی و معماری قم در خصوص بحث نهضت ملی مسکن تشکر کنم. بی‌انصافی است نگوییم که چه اقدام مهمی در این خصوص صورت گرفته است.
شهرداری همواره در کنار این عزیزان بوده است و چیزی بالغ‌بر 1350 دستور نقشه و پیش‌نویس پروانه کار شد که به نوبه خود اقدامی جهادی بود.
از همکارانم در راه و شهرسازی درخواست می‌کنم با توجه به نزدیک شدن به فصل بارندگی بحث دفع آب‌های سطحی را به صورت جدی پیگیری کنند.
توقع داریم کانال حوزوی دانشگاهی که دفع آب‌های سطحی حوزه بالا دست پردیسان را بر عهده دارد هرچه سریع‌تر احداث شود.
از همکاران خودم در سطح منطقه نیز تشکر می‌کنم که یک دل و همصدا شده‌ایم هر کاری می‌توانیم در پردیسان انجام دهیم و گامی مؤثر و مهم را سال آینده برداریم.
احداث بوستان ملل یکی از برنامه‌های مهم پردیسان است که 50 هکتار وسعت دارد و پیگیری هستیم طرح آن آماده شود و امیدواریم سال آینده در بودجه عمرانی دیده شود.
یکی دیگر از پروژه‌های مهم پردیسان پیست دوچرخه سواری است و شهردار قم نیز روی آن تأکید دارد و پیگیر هستیم هرچه سریع‌تر به نتیجه برسد و در اختیار مردم قرار بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شهرپردیسان به عنوان اولین پایگاه خبری رسمی پردیسان و با هدف اطلاع رسانی و پیگیری مشکلات این منطقه راه اندازی شده است. خواهشمندیم با عضویت در کانال ایتای شهرپردیسان ما را در پیگیری مشکلات این منطقه همراهی کنید.