11:13

1403/05/06

هدف عمده فنی و حرفه‌ای استان قم ایجاد نهضت مهارت‌آموزی باهدف افزایش ظرفیت‌های اشتغال است

به گزارش شهرپردیسان، حجت‌الاسلام والمسلمین محمود عرب امروز سه‌شنبه در جمع اصحاب رسانه استان قم، با بیان اینکه در سطح کشور متولی نیازسنجی در خصوص آموزش‌های فنی و حرفه‌ای وجود ندارد، افزود: نیازسنجی‌ها باید بر اساس سند بومی، روش‌های علمی و آمایش سرزمینی انجام بگیرد و درعین‌حال از موازی‌کاری و آموزش جزیره‌ای جلوگیری شود.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان قم گفت: تاسیس شهرک مهارتی برای بسترسازی جهت نیازسنجی شغل‌های آینده به‌عنوان یک بازیگر جدید در انقلاب صنعتی چهارم و تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص در سطح استان قم کاملاً ضرورت دارد.

وی خاطرنشان کرد: طبق پیش‌بینی مجمع جهانی اقتصاد تا ۴ سال آینده ۸۳ میلیون فرصت شغلی از بین خواهد رفت و ۶۳ میلیون فرصت شغلی جدید به وجود خواهد آمد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عرب افزود: ۴۱ حرفه را در مراکز دولتی فنی و حرفه‌ای استان، همچنین ۲۵ حرفه را در آموزشگاه‌های آزاد در سطح استان قم ارائه می‌شود.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان قم همچنین برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی دپارتمان آموزش‌های هوش مصنوعی را از جمله برنامه‌های میان‌مدت برشمرد و گفت: امروز میزان گردش اقتصادی آموزش‌های تخصصی در دنیا، ۶۶۲ میلیارد و ۴۵۰ میلیون دلار است، اگر کشور ما یک درصد جمعیت جهان را در خود جای داده باشد باید حداقل ۶ میلیارد دلار از این محل کسب درآمد کند که به نظر می‌رسد هنوز تا این نقطه فاصله وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: بخش زیادی از نسل جدید در مشاغلی مشغول به کار خواهند شد که هنوز آن مشاغل در جامعه ما شکل نگرفته است.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای قم با بیان این که برنامه‌ها را در سه بخش کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلند ارائه خواهیم داد گفت: در برنامه‌های کوتاه‌مدت ارائه آموزش‌های تخصصی را در دستور کار داریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین عرب، گروه‌های هدف فنی و حرفه‌ای استان را ۱۹ مورد ذکر کرد و افزود: متقاضیان فنی و حرفه‌ای استان را به طور عمده شاغلان بنگاه‌های اقتصادی، دانش‌آموزان، دانشجویان، زندانیان، سربازان، ساکنان مناطق روستایی، زنان سرپرست خانوار، معتادان و کودکان خیابانی تشکیل می‌دهند.

وی با بیان اینکه از گروه‌های هدف خاص این اداره کل، دانشجویان هستند گفت: برای دانشجویان این زمینه وجود دارد تا در قالب طرحی موسوم به کهاد در کنار رشته تحصیلی خود، یک‌رشته مهارتی مرتبط یا غیرمرتبط آموزش ببینند تا فاصله بین دانش و نیاز بازار را کمتر کند.

وی ادامه داد: در خصوص فارغ‌التحصیلان هم طرحی بنام نخلستان را با کمک پارک علم و فناوری در دست اقدام داریم که بر اساس آن برای آن دسته از افراد فارغ التحصیلی که موفق به یافتن شغل نشدند سه تا ۶ ماه آموزش اشتغال‌های نوظهور را فرا می گیردند و در قالب این آموزش‌ها تمام فارغ‌التحصیلان جذب بازار کار می‌شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عرب در پایان سخنان خود، آموزش در محیط واقعی کار را از طرح‌های دیگر در مهارت‌آموزی برشمرد و گفت: در قالب این طرح، هر واحد صنعتی و تولیدی تا ۱۵ نفر را تحت پوشش و آموزش قرار می‌دهد.

خبرنگار: سلمان میرزایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شهرپردیسان به عنوان اولین پایگاه خبری رسمی پردیسان و با هدف اطلاع رسانی و پیگیری مشکلات این منطقه راه اندازی شده است. خواهشمندیم با عضویت در کانال ایتای شهرپردیسان ما را در پیگیری مشکلات این منطقه همراهی کنید.