04:32

1403/05/06

ترجمه ۱۱۰ عنوان کتاب شیعی به ۲۰ زبان دنیا در سال ۱۴۰۲در مجمع حهانی اهل بیت(ع)/ حضور ۳۳۵ میلیون نفر شیعه در سراسر جهان

به گزارش پایگاه خبری شهرپردیسان، نشست خبری “کارنامه پژوهشی مجمع جهانی اهل بیت(ع) در نشر معارف اهل بیت(ع) در سال 1402” با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مهدی فرمانیان معاون علمی و فرهنگی مجمع امروز دوشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۲ به مناسبت هفته پژوهش در سالن جلسات خبرگزاری بین‌المللی ابنا، برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر فرمانیان در این نشست گفت: معاونت پژوهشی مجمع جهانی اهل بیت(ع) در سال ۱۴۰۲، کارهای مختلفی را انجام داد، یکی از این کارها در زمینه آثار همایش بین المللی حضرت ابوطالب(ع) بود، این همایش در سال 1399 برگزار شد و تدوین آثار همایش تا سال ۱۴۰۲ به طول انجامید، هم اکنون آثار این همایش در ۳۳ جلد آماده است که در دی ماه سال جاری در مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود.

معاون علمی و فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) افزود: همایش با حمایت های آیت الله العظمی مکارم شیرازی و دفتر آیت الله العظمی سیستانی برگزار گردید. گزارش همایش بین المللی حضرت ابوطالب(ع) پنج جلد شد و بیش از ۷۰ نشست برای این همایش در کشورهای مختلف، برگزار گردید که این گزارش قابل ارائه به دیگران است.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر فرمانیان با اشاره به اقدامات مجمع جهانی اهل بیت(ع) در عرصه ترجمه کتاب اظهار کرد: از جمله اقدامات دیگر معاونت علمی و فرهنگی مجمع، ترجمه ۱۱۰ عنوان کتاب به ۲۰ زبان بود که این کتاب ها به صورت محدود به چاپ رسیده است و کتاب های ترجمه شده در ۳۰ آذرماه به مناسبت هفته پژوهش در مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود. سیاست ما این است که کتاب ها در کشورهای هدف به چاپ برسند و به همین دلیل تیراژ چاپ کتاب های ترجمه شده در ایران به صورت بسیار محدود بود و برای چاپ این کتاب ها در خارج از کشور منتظر حامیان و خیرین هستیم.

وی ادامه داد: از جمله کتاب های ترجمه شده در مجمع جهانی اهل بیت(ع) در سال جاری، ۱۸ کتاب به زبان ترکی، ۱۱ کتاب به زبان هوسایی، ۹ کتاب به زبان فرانسوی، ۹ کتاب به زبان انگلیسی، ۷ کتاب به زبان پشتو، ۶ کتاب به زبان اندونزیایی، ۶ کتاب به زبان عربی، ۵ کتاب به زبان سواحلی، ۵ کتاب به زبان اردو، ۴ عنوان کتاب به زبان اردو و ۴ عنوان کتاب به زبان تاجیک بوده است که فایل این آثار به رایگان در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد. همچنین نشر معارف اهل بیت(ع) به زبان پشتو جزو برنامه های ما است و در این راستا ترجمه کتاب نهج البلاغه به زبان پشتو را با مجوز حکومت امارات اسلامی در افغانستان به چاپ رساندیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر فرمانیان، اپلیکیشن موبایلی چند زبانی نبأ را از محصولات مجمع جهانی اهل بیت(ع) معرفی کرد و افزود: این اپلیکیشن به ۶ زبان است و سال گذشته ۷۰۰ کتاب در آن بارگزاری شد و امسال کتاب های بارگزاری شده در این اپلکیشن به ۷ هزار کتاب در ۶ زبان در زمینه معارف اهل بیت(ع) رسیده است. بسیاری از این آثار مربوط به ناشران دیگری غیر از مجمع جهانی اهل بیت(ع) است و از ناشران می خواهیم که آثار خودشان را در این زمینه در اختیار ما قرار بدهند تا در اپلیکیشن نبأ، بارگزاری کنیم.

وی ادامه داد: انتشار ۲۴ عنوان کتاب به پنج زبان با حمایت برخی از مراکز و موسسات خارج از کشور، از جمله دیگر اقدامات مجمع جهانی اهل بیت(ع) بود، به عنوان مثال ۹ کتاب مجمع جهانی اهل بیت(ع) با مشارکت مراکز کشور بنگلادش در حال چاپ است.

معاون علمی و فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) افزود: دانشنامه مجازی «ویکی شیعه» از افتخارات معاونت علمی و فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) است که قبلا به ۱۰ زبان بود و اکنون تعداد زبان های آن به ۲۲ زبان رسیده است؛ معارف اهل بیت(ع) به این زبان ها در ویکی شیعه در حال نشر است که مورد استقبال دیگران قرار گرفته است. امسال ۵ هزار و ۲۰۰ مدخل به مدخل های ویکی شیعه اضافه شد که تعداد این مدخل ها تا پایان سال به ۸ هزار مدخل می رسد و هم اکنون ۳۲ هزار مدخل به ۲۲ زبان در ویکی شیعه وجود دارد. ویکی شیعه به صورت ماهیانه دارای ۱۴ میلیون بازدید است که در برخی از زبان ها همچون فرانسوی و اسپانیایی، اساتید دانشگاه، ویکی شیعه را به عنوان منبع می پذیرند.

معاون علمی و فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) افزود: ۲۱۰ کلیپ را به ۱۷ زبان در این معاونت تولید کردیم که این کلیپ ها، بازدید خوبی داشتند و مجموع بازدید کلیپ ها به ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار بازدید رسید. همچنین به برخی از فعالان رسانه ای شیعه خارجی، آموزش هایی را در زمینه سواد رسانه ای و هوش مصنوعی ارائه کردیم که با این آموزش ها، کلیپ تولید شده توسط یکی از فعالان به زبان پرتغالی به ۶۰ میلیون بازدید رسید، همچنین مجموع بازدید کلیپ های یکی دیگر از این فعالان از ۵۰۰ هزار به ۱۲ میلیون بازدید افزایش یافت. از طرف دیگر، رصد فعالیت های پژوهشی در زمینه شیعه در خارج از ایران، از جمله دیگر اقدامات ما است و در این راستا، ماهنامه ای داریم که فعالیت پژوهش های مراکز پژوهشی غربی و عربی در زمینه تشیع مورد رصد قرار می گیرد، شماره نخست ماهنامه منتشر شده و شماره دیگر آن هم آماده انتشار است. این ماهنامه برای اساتید، صاحب نظران و تصمیم گیران ارسال می شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر فرمانیان در پاسخ به سوالی در خصوص نیروهای معاونت فرهنگی و علمی مجمع جهانی اهل بیت(ع) اظهار کرد: این معاونت نیروی زیادی ندارد و تعداد نیروهای معاونت به ۱۷ نفر می رسد، اما معاونت با بسیاری از شیعیان و اهل سنت محب اهل بیت(ع) در سراسر جهان در ارتباط می باشد. به عنوان مثال یکی از علمای اهل سنت پاکستانی شرکت کننده در همایش حضرت ابوطالب(ع)، ۳۰ جلد کتاب در زمینه ایمان حضرت ابوطالب(ع) نوشت و او به مدت ۴ سال در شبکه های ماهواره ای اهل سنت در زمینه ایمان حضرت ابوطالب(ع) سخن گفت. تعدادی از نیروهای پروژه ای هم با معاونت فرهنگی و علمی مجمع جهانی اهل بیت(ع) در حال همکاری هستند که این نیروها حقوق کمی دریافت می کنند و بیشتر بودجه این نهاد از کمک های حامیان و خیرین است.

معاون علمی و فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) افزود: رصدی از نتایج فعالیت های این معاونت در جهان داریم، اما این رصد کامل و دقیق نیست، به عنوان مثال اطلاعاتی داریم که آثار مجمع جهانی اهل بیت(ع) در دنیا خوانندگان خوبی دارد. بازدیدهای ویکی شیعه در زبان های مختلف مشخص است، اما این که این بازدیدها چه قدر به تشیع مخاطبان منجر شده است، مشخص نیست. در زمینه آمار شیعیان در جهان باید بگویم که ما در مجمع جهانی اهل بیت(ع) با ۱۵۰ کشور جهان و مراکز شیعی در این کشورها ارتباط داریم و تعداد شیعیان در دنیا براساس آمارهای مجمع جهانی اهل بیت(ع)، ۳۳۵ میلیون نفر است.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر فرمانیان در پایان سخنان خود با اشاره به وضعیت ترجمه در مجمع جهانی اهل بیت(ع) اظهار کرد: اداره ای در این مجمع با عنوان اداره ترجمه وجود دارد که این اداره در طی سه دهه فعالیت خود، حدود دو هزار جلد کتاب را به زبان های مختلف جهان ترجمه کرد. هم اکنون ترجمه ۵۱۴ کتاب را در دستور کار داریم که ترجمه ۱۱۰ جلد کتاب تاکنون به پایان رسیده است. این آمار تا پایان سال به ۱۶۰ جلد کتاب می رسد و ترجمه مابقی کتاب ها هم در سال های آینده انجام می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شهرپردیسان به عنوان اولین پایگاه خبری رسمی پردیسان و با هدف اطلاع رسانی و پیگیری مشکلات این منطقه راه اندازی شده است. خواهشمندیم با عضویت در کانال ایتای شهرپردیسان ما را در پیگیری مشکلات این منطقه همراهی کنید.