به گزارش پایگاه خبری شهرپردیسان، ، مراسم شکرانه برداشت پسته ظهر امروز در باغ پسته روشن استان قم با حضور کشاورزان و مسئولان کشوری و استانی برگزار شد.
*خوشههای تخصصی در بخش کشاورزی قم تشکیل شود
سید مهدی قریشی معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری قم نیز در ادامه این مراسم در سخنانی گفت: تشکیل خوشههای تخصصی در بخش صنعت دارای مزایا و فواید بسیاری بوده و نیاز است تا از این کار برای توسعه بخش کشاورزی استان نیز الگوبرداری شود.
وی افزود: با تشکیل خوشههای کشاورزی، مسائل مرتبط به تولید هر کدام از محصولات زراعی و باغی که در استان قم دارای مزیت اقتصادی است همچون پسته به صورت تخصصی مورد توجه قرار میگیرد و شرایط رشد کمی و کیفی آن با سرعت بیشتری ایجاد میشود.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری قم ادامه داد: پیشرفت کشاورزی استان را از طریق افزایش بهرهوری دنبال میکنیم و در این رابطه طی سالهای اخیر از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان به خوبی استفاده شدهاست به نحوی که امروز در زمینه برداشت و فرآوری پسته تولید شده در باغات قم نیز شاهد استفاده از دستاوردهای این شرکتها هستیم.
گفتنیاست: ۱۴ هزار هکتار باغ پسته در قم موجود است که در این میان هشت هزار و ۵۰۰ هکتار به باردهی رسیده و پیش بینی میشود امسال هفت هزار و ۵۰۰ تُن پسته در این استان تولید و به بازار عرضه گردد؛ برداشت محصول باغهای پسته استان از یک هفته پیش آغاز شده و این روند تا دو هفته آینده نیز ادامه خواهد داشت.
علاوه بر هدفگذاری صورت گرفته برای افزایش ظرفیت تولید پسته در استان، اقدامهای لازم برای فرآوری پسته خام برداشت شده از باغهای قم نیز در جریان است تا ارزش افزوده بیشتری برای بهرهبرداران این محصول در استان ایجاد شود.
بیشتر باغهای پسته استان قم در بخش مرکزی مناطق قمرود و قنوات و همچنین اطراف جاده قم – تهران و قم – کاشان واقع شدهاند و حدود یکهزار و ۵۰۰ نفر از کشاورزان و بهرهبرداران بخش کشاورزی استان در زمینه تولید این محصول و فرآوری آن فعالیت میکنند.
پسته تولید شده در قم مزه خوبی دارد و در بازار جایگاه مناسبی پیدا کردهاست که همین مساله در کنار مزایای دیگر، موجب تشویق کشاورزان به کشت این محصول در استان شدهاست.
ارقام مختلف پسته همچون احمد آقایی، اکبری، فندقی و کله قوچی در قم تولید میشود و کشاورزان این استان طی سالهای اخیر در زمینه تولید پسته با بهترین کیفیت، عملکرد قابل قبولی داشتهاند.