به گزارش شهرپردیسان، سید وحید محسنی در گفتگو با خبرنگار شهرنیوز، با اشاره به برنامه شهرداری قم در توسعه هوشمندسازی تقاطعهای شهری اظهار داشت: بر اساس تصمیمات مجموعه مدیریت شهری، هوشمند سازی تقاطعها بهصورت کنترل از راه دور و متمرکز در سال جاری در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: در ابتدای سال جاری 46 تقاطع با چراغ زماندار در شهر قم وجود داشت که از این تعداد 23 تقاطع به سیستم هوشمند لوکال و سانترال متصل شده و 3 تقاطع متصل به سنسورهای ویدیویی فعال است.
مدیر مرکز کنترل ترافیک شهرداری قم با بیان اینکه استفاده از تجربیات کلانشهرهای مختلف در این زمینه مؤثر بود، تصریح کرد: طی برگزاری مناقصه، پیمانکار مربوطه برای اجرای کار انتخاب شد و قراردادی با ارزش اعتباری 27 میلیارد تومان برای 40 تقاطع با پشتیبانی سهساله منعقد شد.
وی خاطرنشان کرد: پروژه هوشمند سازی تقاطعها از شهرک پردیسان آغاز و در همان ابتدا 4 تقاطع شهرک پردیسان زیر بار ترافیک شهر بهصورت هوشمند رفت.
محسنی با اشاره به اجرا در 4 تقاطع شهرک پردیسان ابراز کرد: تقاطع بلوار دانشگاه با مولوی، تقاطع بلوار دانشگاه با شهید تقوی، تقاطع امامت و تقاطع سلمان با بلوار آزادی ازجمله تقاطعهای هوشمند شهرک پردیسان است.
وی یادآور شد: با فعال شدن سیستم مرکزی میتوان در مواقع لزوم از مرکز فرماندهی ترافیکهای تقاطعها را مشاهده و تعویض رنگ چراغهای تقاطعها را از راه دور مدیریت کرد.
مدیر مرکز کنترل ترافیک شهرداری قم راهاندازی موج سبز در تقاطعها را یکی دیگر از مزایای اتصال به سیستم مرکزی دانست و عنوان کرد: با راهاندازی موج سبز در تقاطعهای متصل به سیستم مرکزی شاهد بازخورد مثبتی از تقاطع و بار ترافیک بودهایم و در تلاشیم در سال آینده 20 تقاطع را هوشمند کنیم.
وی از تبدیل برق تقاطعها ازAC به DC خبر داد و خاطرنشان کرد: تبدیل برق ازAC 220v به 24 DC موجب افزایش ایمنی شهروندان از برقگرفتگی و کاهش آمار سوختگی چراغها میشود.
محسنی در پایان اضافه کرد: در راستای توجه به مسائل زیستمحیطی و کاهش مصرف برق میتوانیم بهعنوان برق اضطراری از سلولهای خورشیدی استفاده کنیم.